Házirend


Magyar Tudományos Akadémia Vendégháza

1014 Budapest, Országház u. 21.

Házirend

A Magyar Tudományos Akadémia Vendégháza Budapesten, a budai várban, a Kard utca sarkán, az I. kerület, Országház u. 21. szám alatt található. A felújított műemlék épületben nyolc történelmi hangulatot idézően berendezett szoba és két lakosztály áll vendégeink rendelkezésére. A fürdőszobával rendelkező szobák televízióval, minibárral, hajszárítóval, telefonnal, internetcsatlakozással felszereltek.


Foglalás: Szállást kizárólag írásban lehet foglalni. A foglalás véglegesítése a Megrendelőlapon történik. Szállásigényét online is jelezheti felénk.

e-mail: vendeghaz@lgk.mta.hu                                        honlap: www.varvendeghaz.mta.hu 

Lemondás: A lemondás az érkezés dátuma előtt 2 napig térítésmentes. Ezt követő lemondás vagy a vendég meg nem érkezése esetén az első éjszaka árát kénytelenek vagyunk felszámítani.

Bejelentkezés: 14:00–22:00 óráig. Ha a szokásos bejelentkezési időn kívül érkezik, kérjük időben – még érkezése előtt – értesítse a Vendégházat a következő telefonszámon: 0036 1 457 8090. Csak az a vendég szállásolható el, aki bejelentkezéskor kitöltötte az elszállásolására vonatkozó bejelentőlapot. A szobákban bejelentés nélkül nem áll módunkban vendéget elszállásolni. Kérjük kedves vendégeinket, hogy saját érdekükben adják meg annak a személynek az elérhetőségét (ICE szám), akit személyi sérülés, vagy egyéb probléma esetén értesíteni tudunk.

Éjszakai kimaradás: Kérjük, hogy amennyiben a lefoglalt éjszakák valamelyikét nem szándékozik a Vendégházban tölteni, ezt előzetesen jelezze a recepción. Amennyiben vendégünkről 24 órán keresztül nincs információnk, a vendég biztonsága érdekében eltűnését a rendőrség felé jelezni fogjuk.

Kijelentkezés: 10:00 óráig. 

Fizetés módja: Készpénz,bankkártya, illetve akadémiai és köztestületi tag vendégeink részére intézeti átutalással is.

Áfa, adó: Áraink az általános forgalmi adót (áfa)tartalmazzák. Az idegenforgalmi adó (ifa) mértéke a szállásdíj 4 %-a, mely összeg a szobaáron felül fizetendő.

*

Reggeli: Áraink a reggeli árát tartalmazzák. A reggelit a földszinti étkezőben 7:30 – 9:00 óra, hétvégén 8:00 – 9:30 között lehet elfogyasztani. Kérjük kedves vendégeinket, hogy az ettől eltérő igényeket, valamint az élelmiszer érzékenységet (glutén, laktóz, stb.) előre jelezzék.

Internet: A szobai internetcsatlakozás mellett a társalgóban elhelyezett számítógépen térítésmentes internethasználatot biztosítunk.

Parkolás: A Várnegyed területére 1 órát meghaladó tartózkodás esetén csak előzetesen kiadott engedéllyel lehet behajtani, illetve parkolni. Az engedély kiadásával a Budapesti Közlekedési Központ foglalkozik. Vendégeink részére térítés ellenében tudjuk biztosítani a behajtási és parkolási lehetőséget.

Őrzött parkolási lehetőség: Mammut Üzletközpont (II. ker., Lövőház u. 2–6.)

Pótágy: A szobák egy része pótágyazható, szobamérettől függően 1 vagy 2 pótágyat tudunk beállítani. A Vendégházban összesen 3 db pótágy áll rendelkezésre, 5000 Ft/nap/pótágy összeg ellenében.

Gyermekek elhelyezése: 4 éves kor alatti egy gyermek ingyenesen tartózkodhat a Vendégházban. Kettő vagy több 4 év alatti gyermek esetén 2000 Ft/fő/nap áron tudunk elhelyzést biztosítani. 4 és 10 év közötti gyermekeket a szülővel egy szobában 3000 Ft/nap áron tudunk elszállásolni. 10 év fölött 5000 Ft/nap/fő díjat számolunk fel. Kisgyermekek számára babaágyat és etetőszéket térítésmentesen biztosítunk.

Háziállatok: Háziállatok elhelyezése előzetes megbeszélés alapján, indokolt esetben plusz költség felszámítása mellett lehetséges.

Értékmegőrzés: Készpénzért, értékpapírokért és értéktárgyakért a Vendégház csak akkor vállal felelősséget, ha a vendég azokat bizonyíthatóan a Vendégház értékmegőrzőjében helyezte el. Az értékmegőrző használata díjtalan.

Egyéb szolgáltatások: 10–15 főig a Lendvay-szalonban rendezvényszervezés; szobatelefon; turistainformációk; reptéri transzfer és taxi rendelése; korai érkezés vagy késői távozás esetén csomagmegőrzés.

*

Dohányzás: A Vendégházban szigorúan tilos dohányozni! A dohányzásra vonatkozó tilalom megszegése miatti, a hatóságok által kiszabott esetleges büntetés megfizetése vendégeinket terheli. Dohányzás esetén a szobaár 10 %-át számítjuk fel pluszban extra takarítási költségként.

 


*

Kérjük, hogy szobájának használatakor ügyeljen a többi vendég nyugalmára! Rendellenes használat, illetve gondatlansággal okozott károkért a károkozó vendég vagy annak törvényes képviselője kártérítéssel tartozik. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a bejárati kaput éjfélkor bezárjuk. Amennyiben éjfél után érkezik vissza, kérjük szíveskedjen csengetni.