Köszöntjük Kedves Vendégeinket!

A Magyar Tudományos Akadémia Vendégháza

1014 Budapest,  Országház u. 21.Az ódon falak között régi idők hangulatát idéző, családias, patinás, műemlék épületté nyilvánított vendégház Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb negyedében, a Világörökség részét képező Budai Várban található.

IMG_2337


Ide mindenki ellátogat, éljen külföldön, vagy Magyarországon, akár Budapesten. A város központjától néhány percre gyönyörködhet a csodálatos budapesti panorámában, vagy élvezheti a romantikus kis utcák rég elfeledett, meghitt hangulatát. Séta közben lépten-nyomon megelevenedik a múlt: szinte minden épülethez történelmi események, vagy híres személyek kötődnek. Pihentető gondolatok a mai rohanó világban milyen is lehetett az élet valamikor, régen. Ezt a sajátos hangulatot tapasztalhatja meg a Vendégházon belül is, melynek múltja példázza a Vár történek alakulását is.


Az egyszerű, barokk homlokzatú, felújított épületben különféle korokat felidéző, részben muzeális értékű berendezési tárgyak, antik bútorok egészítik ki az épület “kőbe vésett” emlékeit. Az egyik szoba mennyezetén megmaradt stukkódísz IHS betűi (Iesus Hominum Salvator, azaz Jézus, az emberek üdvözítője) valószínűleg egy hajdani kápolna díszítéséből maradt ránk. Ha kívánja, akár e-jel alatt is eltöltheti az éjszakáját.A három szintes Vendégház 10 db, különféle kategóriájú és hangulatú szobával várja kedves, romantikát szerető és a hétköznapi zajoktól térben és időben is eltávolodni kívánó vendégeit.

Három superior kategóriájú, nagyobb alapterületű és belmagasságú szoba patinásan elegáns környezetet biztosít, a standard szobák kisebb alapterületen nyújtanak meghitt légkört, a két apartman egybenyíló szobái pedig lehetővé teszik akár a pihenés és a munka színterének elkülönítését is. A romantikus”párizsi” hangulatot kedvelő vendégeink részére párizsi háztetőket idéző kilátású, II. emeleten található apartmanunk nyújt elmélkedésre, pihenésre tökéletes környezetet.

IMG_2188


A szobákban TV, WIFI internet, közvetlen telefonvonal, hűtőszekrény és egyedi hőmérsékletszabályozó segíti a kényelmes kikapcsolódást.


A Vendégház célja, hogy családias, nyugodt, igazi pihenésre alkalmas környezetet – mintegy átmeneti otthont – biztosítson vendégei számára, amit nem zavar meg étterem vagy bár elkerülhetetlen zsibongása.

A néhány percnyi sétával elérhető számtalan hangulatos étterem kínálatából ízlése és kedve szerint válogathat a kedves vendég.


A Magyar Tudományos Akadémia vendégeként számos nemzetközileg ismert és elismert vendég pl. – külföldi és magyar hírességek, valamint régi magyar főnemesi család sarjai – tisztelte meg jelenlétével a vendégházat, melynek nyomát a vendégkönyv beírásai őrzik az utókor számára is.Bízunk benne, hogy mint az Akadémia vendége Ön is hamarosan meggyőződik minderről, és személyesen megtapasztalja azt a légkört, amiért visszatérő vendégeink “haza” jönnek hozzánk.